Provedi svoj dan na otoku Ošljaku

Na samo 10 minuta vožnje brodom od Zadra možete uživati u vrhunskoj hrani na najmanjem naseljenom otoku na Jadranu.

Upoznajte glavnog kuhara

Ako želi znati, rado ću podijeliti svaki recept s gostom. - kaže naš chef Vladimir Bardžić, koji ne vjeruje u kuharske tajne.

Kada je jelo na tanjuru gosta, ono je za mene završena priča. Idem dalje. Tražim novu kombinaciju okusa - neko novo jelo. Ne mirujem. Želim stalno napredovati. Takva je moja profesija.

Rodom je iz Makedonije. Obrazovao se u Crnoj Gori, gdje je učio od crnogorskih i talijanskih chefova. Član je udruge Master Chef s certifikatom međunarodnog suca.

Osim u Hrvatskoj, tijekom svoje karijere, radio je i u Austriji, Švicarskoj i na Kanarskim otocima.

U Hrvatskoj radi već 11 godina. Ističe da je u Hrvatskoj surađivao s izvrsnim chefovima od kojih je puno naučio i zbog kojih se zaljubio u dalmatinsku kuhinju.

U cijeloj Hrvatskoj se dobro jede, ali u Dalmaciji, u Dalmaciji se gušta.

Restoran Lazaret za njega je profesionalni izazov. Prilika da pokaže svoje znanje, vještine, a i svoju interpretaciju dalmatinske kuhinje.

U restoranu Lazaret prvi puta u svojoj karijeri imam potpuno odriješene ruke u kreiranju jelovnika i prezentaciji jela. Prigrlio sam tradiciju. U ponudi će biti jela poput salate od hobotnice i pašticade, no, s mojim potpisom, na moderniji način. Želim gostima predstaviti molekularnu gastronomiju. Spajanje nespojivog, inovativne tehnike obrade namirnica što za rezultat daje eksploziju okusa.

Ako nije u kuhinji, možete ga naći u ribolovu. Svoj ulov voli pripremiti na grillu ili jednostavno na tavi, obavezno uz tršćanski umak.

Budite gost u restoranu Lazaret i osobno upoznajte našeg kreativca, glavnog kuhara Vladimira Bardžića. Njegov zarazni entuzijazam i strast prema gastronomiji u kombinaciji s impresivnim izgledom i okusom njegovih jela pretvorit će Vas u gurmana.

Preporuka chefa

Ne možete pogriješiti ni s jednim jelom na našem jelovniku, ali za one neodlučne naš chef je olakšao izbor:

· za početak, hladno predjelo - sabljarka punjenja paškom skutom

· toplo predjelo - rižoto od morskog ježa

· glavno jelo – dimljena skuša na postelji od kreme od kisele jabuke i celera s bijelom palentom

· i slatko za kraj, desert – suhe smokve kuhane u slatkom vinu s kremom od cimeta s karameliziranom limunovom koricom

Dobar tek!